Go to footer

Skip to content


Can't Launch BF4

For when things break.

Moderators: Tournament Administrators, Executive


Can't Launch BF4

Postby Shrapnel » Sat Dec 26, 2015 9:13 am

So it's been awhile since I've played (moved to Japan and been deployed for a bit). Tried to update/launch tonight and battlelog wouldn't update in Chrome. Instead it said I should use plug in free launching which I turned on and now it just tells me origin is not running when it is.

I've also tried launching in Microsoft Edge, IE and Firefox with no luck.

Thing that have changed since I last launched BF4:
Moved to Japan
Upgraded to Windows 10
Updated all my other software (Kaspersky, Steam, Origin, etc.)

I had some problems with Kaspersky after updating to Windows 10, but solved them. I've had no other issues.
[sig]Broken due to link being older than I am (in internet years at least) and laziness[/sig]
Shrapnel

Senator

 
Posts: 3315
Joined: Mon Jul 20, 2009 8:23 pm
Location: Chinhae, Republic of Korea


Re: Can't Launch BF4

Postby RazY70 » Sat Dec 26, 2015 10:04 am

Maybe Kaspersky is restricting the application? You can check under Application Control --> Manage applications
Image
RazY70
38.Private First Class
38.Private First Class


Supporting Member
 
Posts: 1178
Joined: Thu Jun 28, 2012 12:24 pm


Re: Can't Launch BF4

Postby matsif » Sat Dec 26, 2015 12:44 pm

gonna have to agree on kapersky, if battlelog isn't working in any browser it's the most likely culprit. that said I haven't even reinstalled BF4 since I updated to windows 10, if all you did was update it you may need to run a verify install on it or reinstall it in general.
Image
woke up this morning, put on my slippers, walked in the kitchen and died
matsif
36.TA
36.TA

Executive

 
Posts: 4591
Joined: Mon Jul 20, 2009 8:23 pm
Location: I don't exist.


Re: Can't Launch BF4

Postby Th30ne » Sat Dec 26, 2015 4:10 pm

Try verifying the update in Origin

You can select Battlelog to work with no plugin try that

Manually update punkbuster as well!

Check your firewall as well, because Windows 10 may be using its own built in firewall and might be blocking the connection to Origin/EA
Image


“‘In town you're the law, out here it's me. Don't push it. Don't push it or I'll give you a war you won't believe.”
Th30ne
34.General
34.General

Supporting Member

 
Posts: 323
Joined: Sun Oct 27, 2013 2:38 pm


Re: Can't Launch BF4

Postby Shrapnel » Sat Dec 26, 2015 10:46 pm

Kaspersky says it's allowed, verified game data.

The issue seems to be battlelog not recognizing that Origin is running.

I did get it working in Firefox by turning plug-in launching back on, so I guess that's good enough.

Thanks.
[sig]Broken due to link being older than I am (in internet years at least) and laziness[/sig]
Shrapnel

Senator

 
Posts: 3315
Joined: Mon Jul 20, 2009 8:23 pm
Location: Chinhae, Republic of Korea


Return to Board index

Return to Tech Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest